Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anki och Pytte prisat på barntv-festival

KARLSKRONA · ”Nordens bästa barnprogram heter Anki och Pytte och görs i Karlskrona! Utmärkelsen fick programmet i lördags kväll då den Nordiska Barntv-festivalen i Ebeltoft avslutades.
Karlskrona • Publicerad 11 juni 2001
Karlskronas välkända radarpar Anki och Pytte charmade alla under barntvfestivalen i Danmark. Från vänster Stefan Malmström, producent, Anki, näbbig anka, Pytte Ravn och prisutdelaren Ada Haug Grythe.
Karlskronas välkända radarpar Anki och Pytte charmade alla under barntvfestivalen i Danmark. Från vänster Stefan Malmström, producent, Anki, näbbig anka, Pytte Ravn och prisutdelaren Ada Haug Grythe.Foto: 

– Det blev också stort jubel under prisutedningen när Anki fick gripa in då en mycket rörd och nervös Pytte skulle ta emot priset, berättar regissören Stefan Malmström, tillika vd för produktionsbolaget Tic-tac Interaktive i Karlskrona.

120 deltagare, gräddan av professionella barn-tv-producenter i de fem nordiska länderna har under fem dagar tittat på 45 barnprogram i sju olika kategorier. Programmen har utvärderats och bedömts och därefter har varje deltagare fått välja en segrare i varje kategori.

Annons

Svensk tv dominerade och tog hem segern i hela fem av de sju klasserna.

Anki och Pytte vann i klassen Småbarnsmagasin, 3-7 år. Programmet utsågs dessutom av festivaldeltagarna till det program som mest berörde deltagarna.

> Tio nya avsnitt

Karlskronaföretaget har nu fått en beställning på tio nya avsnitt av Anki&ytte och har också startat produktion av ett lek- och lärspel med de populära figurerna.”

Tictac anlitar ett annat blekingeföretag till den tekniska produktionen; Karlshamnsföretaget Kultfilm som drivs av filmaren Per-Anders Rudelius.

Och nu rycker både Danmark och Norge i populära Anki och Pytte.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons