Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Behandlingshem flyttar till centrum

Som ett led i att spara pengar flyttar Karlskrona behandlingshem för män med missbruksproblem från Gullberna till Trossö.
KARLSKRONA • Publicerad 6 april 2020
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

I fjol fick socialförvaltningen i uppdrag av socialnämnden att titta över kostnaderna för boenden i kommunen. Nämnden har under ett flertal år varit hårt ekonomiskt prövad. Nu har förvaltningen kommit fram till att Karlskrona behandlingshem för män med missbruksproblem bör flyttas från Gullberna till kommunens egna lokaler på Trossö.

Det är SVT Nyheter Blekinge som rapporterar om flytten.

Annons

– Det är ett led i att spara pengar för kommunen i allmänhet och socialnämnden i synnerhet, säger Peter Johansson (S), ordförande i nämnden, till SVT.

Flytten innebär också en chans att förändra verksamheten. I framtiden kan kvinnliga missbrukare åter få vård i hemmakommunen. Efter att behandlingshemmet för kvinnor stängde för fyra år sedan har de fått missbruksvård i andra kommuner.

– Vi har sedan flera år haft ett uppdrag att hitta lösningar för att även kunna ta emot kvinnor på Karlskrona behandlingshem vilket de nuvarande lokalerna inte medger, säger Margaretha Jansson, avdelningschef vid socialförvaltningen i Karlskrona till SVT.

En sådan flytt kan dock komma att dröja, menar hon.

– Först och främst ska vi flytta Karlskrona behandlingshem – ett förslag på en reell lösning kan komma tidigast 2021, säger Margaretha Jansson till SVT.

Fredrik SwenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons