Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bibliotekets chef får byta tjänst

BLEKINGE Chefen blir kvar i sjukhusbiblioteket, men inte som chef utan som en vanlig bibliotekarie. En tillförordnad chef utifrån håller ihop biblioteket på obestämd tid.
Karlskrona • Publicerad 28 mars 2001

Det var det förslag som sjukhusets personalchef och personalsekreteraren på försörjningsavdelningen lade fram för de fackliga representanterna på tisdagseftermiddagen.

Men om detta godtas av de nu sjukfrånvarande medarbetarna är oklart. De ska träffas och tala om saken. De är skeptiska till att det kommer att fungera med chefen på golvet.

Annons

Som tillförordnad chef har sjukhusets avgående personalchef Kerstin Karlsson utsetts.

Hon håller på att trappa ner inför pensionering och arbetar nu parallellt med sin efterträdare Thomas Karlsson. Det var han som förhandlade med fackrepresentanterna igår.

> Dialog

En person som är på väg mot pensionen kan väl inte bli en varaktig lösning?

– Det finns inget nära datum för den pensioneringen. Det viktiga nu är att lösa upp knuten med ledarskapet och få alla att komma tillbaka till arbetet. Sedan ska problemen lösas i dialog, något annat sätt finns inte, säger Thomas Karlsson.

Nu är personalen i biblioteket åtta personer plus en chef. Om chefen ska sluta vara chef men stanna på arbetet och en ny chef tillsätts går personalbudgeten inte ihop?

– Om det ska bli en utökad bemanning kan jag inte kommentera idag. Just nu vädjar vi till de anställda att komma tillbaka omgående.

Hur det blir kunde de anställda inte säga på tisdagskvällen.

Några är sjukskrivna veckan ut och skulle gå tillbaka på måndag. Några är sjukskrivna till onsdag nästa vecka.

Sedan förra veckan har bibliotekschefen varit ensam i biblioteket.

Margareta Andersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons