Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bildextra: Här är stans nya restaurangsatsning

Under onsdagen bjöd det italienska tillskottet Antonio´s på en förhandsvisning inför fredagens premiär.
Karlskrona • Publicerad 22 januari 2020 • Uppdaterad 27 januari 2020
Ellen Johansson, Melker Malmström, Fredrik Larsson, Filip Gamelius, Adam Casadei, Hannes Cederholm och Ellinor Jangegäs.
Ellen Johansson, Melker Malmström, Fredrik Larsson, Filip Gamelius, Adam Casadei, Hannes Cederholm och Ellinor Jangegäs.Foto: Mattias Mattisson

Den nya restaurangen vid Borgmästarekajen kommer att servera napolitansk pizza, färsk pasta och andra rätter från det italienska köket, berättar restaurangchef Fredrik Larsson som är nöjd med resultatet.

– Det är härligt att det äntligen är i hamn. Vi är extremt nöjda med resultatet, det är över förväntan.

Annons

Antonio´s kommer att ha plats för ett 80-tal gäster som kan besöka restaurangen både dag-och kvällstid.

– Vi kommer att ha generösa öppettider med kvällsöppet tisdag till söndag. På måndagskvällar kommer det gå att abonnera lokalen. Utöver restaurangverksamheten med middagsmat kommer vi också att servera lunchbuffé och brunch på söndagarna.

Inspirationskällan till restaurangen är initiativtagarnas italienska vän ambassadören och diplomaten Antonio Morabito. Minnesvärda stunder från italienarens middagar gav idén att skapa något liknande i Karlskrona med en atmosfär av italiensk kultur och tradition. Förhoppningen är att det italienska sättet att äta på ska inspirera Karlskronaborna, säger Fredrik Larsson.

– Det italienska köket har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det handlar om mer än bara maten, det är hela kulturen och sättet att äta på. Familjen äter och umgås tillsammans i lugn och ro. Vi hoppas att det ska vara den stämningen här. Att man kan beställa in lite av varje och kanske dela med varandra. Det är mötet över maten som är i fokus.

Tillagning av napolitansk pizza.
Tillagning av napolitansk pizza.Foto: Mattias Mattisson

Utanför restaurangen pågår just nu uppbyggnaden av en uteservering som man hoppas ska vara klar till uteserveringssäsongen drar igång första april, berättar Fredrik Larsson.

– Det är ett fantastiskt läge som vi vill ta tillvara på. Uteserveringen kommer att ha ett 100-tal platser. Det blåser ju mycket i vår stad, men den kommer att vara vädersäkrad och inglasad.

Fredrik Larsson lyfter fram att det finns en tanke om att gränsen mellan ute och inne ska suddas ut, vilket man vill uppnå med stora panoramafönster som går att hissa ner hela vägen på sommaren.

På plats står nu en pastamaskin och en speciell Napolitansk pizzaugn som till fredag är redo att låta Karlskronaborna ta del av det italienska köket.

bild 1/11

Här saknas innehåll

Maya LagerholmSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons