Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Blekingeelevernas fågelholk i SM-final

Elever från Nättrabyskolan har gått till final i SM i fågelholk 2020 med bidraget ”Skäggdopping”.
Karlskrona • Publicerad 14 april 2020
”Skäggdopping” är i final.
”Skäggdopping” är i final.Foto: Naturskyddsföreningen/Pressbild

Många fåglar har inte någonstans att bo på grund av det storskaliga skogsbruket runt om i landet. Naturskyddsföreningens tävling SM i fågelholk, som arrangeras årligen, i samarbete med Nordiska Trädgårdar samt Skansen, vill bidra till en förändring.

– Det är ont om hålträd i skogen och i andra miljöer, därför blir det bostadsbrist för fåglarna. Att sätta upp fågelholkar gör konkret naturnytta för alla de olika fågelarter som bygger bon i hål. Att göra en egen holk är också en rolig aktivitet för skolklassen eller familjen, och att följa livet i en holk är spännande för alla åldrar, säger Karin Lexén, Naturskyddsföreningens generalsekreterare i ett pressmeddelande.

Annons

Nu är det klart vilka holkar som går till final i SM i fågelholk 2020. Juryn har valt ut 15 fantasifulla bidrag. Ett av bidragen är ”Skäggdopping”, i kategorin årskurs 7-9 och gymnasiet, som elever på Nättrabyskolan i Karlskrona gjort.

Röstningen pågår till söndagen 19 april.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons