Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Blekingesjukhuset opererar skånska hjärtan

BLEKINGE Blekingesjukhusets långt gångna planer på att operera skånska hjärtan står kvar. Det hotas inte av att Lunds sjukhus just skrivit kontrakt med sjukhuset i Gentofte utanför Köpenhamn om hjärtoperationer.
Karlskrona • Publicerad 10 mars 2001

Det säger sjukhusdirektör Olof Larsson.

Han har vetat om att Lund förhandlat med Gentofte samtidigt som Lund och Karlskrona arbetat för att få till ett kontrakt.

Annons

Hjärtkirurgen i Gentofte ska operera 60 skånska patienter om året enligt kontraktet som skrevs igår. Men pateineterna ska utredas och följas upp i Lund, det är bara själva operationen som ska göras i Danmark.

Enligt sjukhsuet i Lund är det brist på operationssjuksköterskor som pressat fram kontraktet.

> Opererar skåningar

Men det var ju det kontrakt ni ville ha, Olof Larsson?

– Nej, vi ska också operera skåningar. 175 patienter har Lund och vi planerat för. Vårt kontrakt är också klart, bara inte underskrivet än, säger Olof Larsson.

Blir det dyrare i Gentofte eftersom dansk vård är dyr eller har danskarna dumpat priset?

– Det blir samma pris som om vi skulle operera. Danskarna ville väldigt gärna ha kontraktet.

> Nytt förslag inom kort

Hela Södra regionens hjärtvård håller på att utredas och ett färdigt förslag till organisation ska presenteras politikerna inom kort. Då ska kontraaktet mellan sjukhsuen i Lund och Karlskrona finnas med, enligt Olof Larsson.

– Vi arbetar hårt för att få igång ett formellt samarbete och sjukhuset i Lund är numera positivt till operationer i Karlskrona.

Margareta Andersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons