Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brandbil stals i helgen

KARLSKRONA En ovanlig händelse inträffade i helgen för räddningstjänsten i Karlskrona. Räddningstjänsten blev bestulen på en splitter ny brandbil.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger brandmästaren Bengt Wellbring
Karlskrona • Publicerad 12 mars 2001

Natten mellan fredag och lördag har någon brutit sig in på räddningstjänstens område och stulit en splitter ny Mitsubishi pickup. Eftersom bilen var olåst och nycklarna satt i var det ett enkelt byte att köra ut bilen från området. Bilen har sedan hittas parkerad och låst vid tvåtiden på gullamarksvägen. Ingenting rapporteras vara stulet förutom att bilnycklarna saknas. Dessutom har bilen repor på vänstra sidan. Troligtvis har reporna orsakats av grinden när tjuven/tjuvarna skulle köra därifrån.

> Aldrig nycklarna kvar

Annons

– Vi kommer se över rutinerna idag och det ska aldrig mer inträffa att nycklarna sitter i bilen. Säkerheten måste skärpas, säger Bengt Wellbring.

Han berättar att räddningstjänsten nu måste skaffa ett nytt lås och nya nycklar.

– Det är väldigt konstigt att någon väljer att sno en räddningsbil. Det är dessutom beklagligt att sådant ska kunna hända, säger han.

> Stal brandkårens båt

För två år sedan drabbades räddningstjänsten i Karlskrona ut för liknande grej. En båt som satt fastkedjad och låst i Borgmästarkajen blev stulen. Låset hade blivit avklippt och båten fann man efter en vecka på Dannemarksfjärden.

Polisen har inga vittnen eller uppgifter om vem/vilka som ligger bakom stölden av brandbilen.

Jonas Ottosson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons