Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brutal hustrumisshandlare inför rätta

Den 31-åring som häromveckan sparkade av sin dåvarande sambos ena underarm stod i går inför tingsrätten, anklagad för grov misshandel.
Åklagaren, som i går också belyste mannens våldsamma förflutna, ville ha honom dömd till minst ett och ett halvt års fängelse.
Karlskrona • Publicerad 16 juni 2001

Det var när 31-åringens betydligt äldre sambo insåg att han bedrog henne med en annan under sina fängelsepermissioner, och krävde tillbaka förlovningsringen hon givit honom, som han kastade sig över henne, och överöste henne med sparkar och slag.

En spark krossade benen i hennes ena underarm.

Annons

Den rasande 31-åringen hotade dessutom sin sambo med en stor kniv, och skrek att han skulle döda henne ”om hon inte höll truten”.

Utanför huset väntade hans nya väninna.

Av rädsla, skam och fortsatt kärlek till 31-åringen förklarade kvinnan senare sina skador på sjukhuset med att hon ramlat utför en trappa.

Först då sambon återvände några nätter senare, men då bara för att stjäla hennes bil, anmälde hon honom.

> Var beväpnad

När 31-åringen ytterligare några dagar senare greps, anhållen i sin frånvaro, var han beväpnad med den stora militärkniv han tidigare hotat sambon med.

Vid rättegången i går var 31-åringen, bedyrade han, djupt ångerfull. Han erkände utan omsvep att han misshandlat och säkerligen också hotat sin sambo. Det var blandningen av öl och tabletter som förvandlat honom till ett monster.

> Kantat av våldsamheter

Han hade inget att erinra mot hennes skadeståndanspråk på nära 53.000 kronor.

Det framkom också vid rättegången i går att 31-åringens liv kantats av dramatik och grova våldsbrott. Han har bland annat dödat två personer, och försökt bränna upp den ene; en nära anhörig.

Annons

Dom mot 31-åringen kommer att meddelas om lite drygt en vecka.

Den får han invänta i häkte.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons