Coronaviruset: Detta gäller för restauranger och krogar
– Restauranger har samma ansvar att hålla avstånd mellan kunderna utomhus som inne, sa statsepidemiolog Anders Tegnell, på tisdagens pressträff med Folkhälsomyndigheten.
I slutet av mars kom Folkhälsomyndigheten med nya riktlinjer för restauranger, barer och caféer för att minska spridningen av covid-19.
Detta gäller för restauranger och krogar:
• Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.
• Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal ska bära ut beställningarna.
• Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge det inte leder till trängsel eller köer.
• Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.
• Restauranger och after-ski-verksamhet på skidorter omfattas av reglerna.
Källa: Folkhälsomyndigheten.