Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dåligt hembränt dödade fyra?

KARLSKRONA Är det bara en slump att tre kända missbrukare i Karlskrona avlidit inom loppet av bara några dagar – eller finns det kanske dåligt hembränt, eller otillräckligt renad teknisk sprit, i omlopp i stan?
– Det kan vara på sin plats med en varning även om vi ännu inte fått några besked från rättsläkarstationen i Lund, säger kriminalinspektör Björn Lundberg till Sydöstran.
Karlskrona • Publicerad 24 mars 2001

Inom loppet av alltså bara några dygn har tre män i 55-65-årsåldern hittats döda i Karlskrona.

Två av dem i sina bostäder och en i vattnet.

Annons

Och alla tre var kända missbrukare.

– Alla ska obduceras, men det kommer att dröja innan vi får klara besked om dödsorsakerna och fram tills dess kan ju fler råka illa ut, o m det nu är dålig sprit i omlopp i missbrukarkretsar, fortsätter Björn Lundberg.

– Därför vågar vi inte vänta.

Det har hänt tidigare att det sålts dålig och billig sprit till missbrukare i Karlskrona.

För ett antal år sedan avled till exempel några kategoriboende på Saltö och Björkholmen av vad som misstänktes vara förgiftad sprit.

Det hela skrevs så småningom på tillfälligheternas konto, men många frågetecken förblev outrätade.

För några veckor sedan avled en missbrukare på just Saltö – och den här veckan har alltså dödsfallen avlöst varandra. Två Trossöbor och en bostadslös man har hittats döda – och åtminstone två av männen uppges ha känt varandra, och umgåtts.

Tidigast i nästa vecka kan de första beskeden från Lund komma.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons