Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Decam filmar Postgirot även i år

KARLSKRONA · Cykeltävlingen Postgirot Open har blivit ett evenemang som varje år får ett allt större genomslag i nationell och internationell TV.
Karlskrona • Publicerad 18 juni 2001

Film-, webb- och reklambyrån Decam, med huvudkontor i Karlskrona, svarar nu för sjunde året i rad för TV-bilderna från Postgirot, som är Skandinaviens största cykellopp med tio proffslag från kontinenten i startfältet. Decams totalansvar ute på vägarna innebär all bearbetning och produktion av bilderna till nyhetsinslagen i SVT:s och TV4:s sportsändningar samt dagliga 30 minuter långa sammandrag för Viasat Sport.

Det gigantiska följet tillryggalägger nära 100 mil på sin rutt genom det junifagra Sverige. Starten gick i Uppsala i onsdags, och på söndag den 17 juni, är det dags för målgång på Avenyn i Göteborg. Loppet, som i år firar 20-årsjubileum, har vuxit till en stjärnspäckad folkfest som lockar storpublik längs vägen.

Annons

– När vi kom in i tävlingen som TV-producent 1995 var det en kamera på en motorcykel och en reporter från tv-sporten som gällde. I dag arbetar 15 personer med medieproduktionen i vår regi under tävlingsdagarna.

– Vi började mediearbetningen direkt efter nyår, berättar Decams vd och tillika producenten Sven Johansson.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons