Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dolk går över till näringslivet

KARLSKRONA Tage Dolk slutar på Telecom City.
– Jag bestämde mig för två månader sedan. Nu vill jag utvecklas vidare och möta nya utmaningar, säger Tage Dolk.
Under tisdagskvällen tillsattes en rekryteringsgrupp där kommunalrådet Mats Johansson ingår.
– Vi måste hitta en ersättare snabbt. Det gäller inte att tappa fart nu.
Karlskrona • Publicerad 11 januari 2001
Tage Dolk anställdes 1987 som utvecklingschef i kommunen. Nu lämnar han kommunen och Telecom City. ? Jag har varit samhällsbyggare och kommer att bli företagsbyggare, säger Dolk om sin nya roll.
Tage Dolk anställdes 1987 som utvecklingschef i kommunen. Nu lämnar han kommunen och Telecom City. ? Jag har varit samhällsbyggare och kommer att bli företagsbyggare, säger Dolk om sin nya roll.Foto: Mattias Pettersson

Tage Dolk börjar arbeta på det amerikanskägda Stonepath Nordic efter månadsskiftet. Men han kommer att fasas ur Telecom City.

– Jag har diskuterat med Mats Johansson för att hitta en smidig lösning, säger Tage Dolk.

Annons

> Bor kvar

Stonepaths affärsidé är att investera i högteknologiska företag som inriktar sig på Internet- och mobilteknologi. Tage Dolks uppgift blir att hitta de intressanta innovativa företagen.

## Varför slutar du just nu?

– Det gäller att ta ett erbjudande när det kommer. Det är en utmaning och det blir spännande att börja arbeta i en ny organisation.

Dolk kommer att bo kvar och arbeta på Stonepaths Karlskronakontor som ligger på Stortorget. I företaget finns redan högskoleprofessor Svante Karlsson.

## Vilka utmaningar står Telecom City inför?

– Det gäller att växa i samma takt som nu och få hit forskningsintensiv verksamhet och aktörer som stöder med pengar. Det är viktigt att högskolan blir universitet för att få mer forskningsanslag, säger Tage Dolk.

– Den personen som efterträder måste göra Telecom City synligt i ett stockholmsperspektiv, annars finns du inte. Men också kunna tala med makthavare.

Tage Dolk började som utvecklingschef 1987 och har drivit arbetet med att förändra näringslivsstrukturen i kommunen. 1993 bildades nätverket Telecom City med fem företag, högskolan och kommunen. Idag är 44 företag medlemar där. Tage Dolk minns Europolitans etablering som särskilt viktig för utvecklingen i kommunen, men också att staten stöttade EP Data.

> Hitta efterträdaren

Annons

Under tisdagskvällen bildades en rekryteringsgrupp för att finna Tage Dolks efterträdare.

– Vi måste hitta en eller flera ersättare snabbt. Det gäller inte att tappa fart nu. I IT-branschen är ett halvår en väldigt lång tid, säger kommunalrådet Mats Johansson, sitter i gruppen.

Inom några månader hoppas Johansson kunna presentera ett eller flera namn som efterträder Tage Dolk.

– Jag sa redan under tisdagskvällen att troligtvis känner vi redan den eller de personer vi söker. Det gäller bara att identifiera dem, säger Mats Johansson. Tage är ju i grunden arkitekt, men det är individuella egenskaper som vi söker, att brinna för visionen Telecom City.

I den nybildade rekryteringsgruppen sitter förutom Mats Johansson, kommunens näringslivschef Sven-Ingvar Pettersson, Bo Karlsson, platschef på Europolitan, Stefan Östholm, vice rektor på högskolan, Monika Alriksson, Consafe Infotech och Bernt Eje Pettersson, Eriksson Software Technology.

Mikael Bondesson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons