Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Döms till böter för dödshot

En 41-årig man från Karlskrona skickade flera mejl till två anställda på Arbetsförmedlingen där han hotade dem och deras närstående till livet. Nu döms mannen för olaga hot.
Karlskrona • Publicerad 15 januari 2019

I januari 2018 skickades flera e-postmeddelande från 41-åringens dator till en handläggare på Arbetsförmedlingen. I meddelandena uttrycktes hot mot såväl handläggaren och dennes partner som handläggarens chef. De hotades bland annat till livet med fraser som ”Jag ska döda dig”.

Tingsrätten har bedömt att det är 41-åringen som har skickat meddelandena och han döms nu, nästan ett år efter händelsen, för olaga hot. Han slipper fängelse i 14 dagar då rätten anser att det inträffade har samband med mannens psykisk ohälsa. Påföljden blir istället dagsböter på totalt 5 000 kronor.

41-åringen ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till handläggaren för allvarlig kränkning.

Joel PeterssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons