Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dubbla fängelsedomar för butiksstölder

Två män, 49 respektive 43 år gamla, döms nu till mellan två och tre månaders fängelse för stölder i flera matbutiker, samt brott mot utlänningslagen.
En av de drabbade butikerna kräver nu skadestånd ”för osäljbar rullsylta”.
Karlskrona • Publicerad 8 januari 2019
Rullsylta.
Rullsylta.Foto: LEIF R JANSSON / TT

Två män döms nu för två stölder, mot bland annat på Willys i Lyckeby.

Det var i början av december som de båda männen gick in på Willys i Lyckeby och stal varor till ett värde av 1 182 kronor.

Annons

49-åringen döms till fängelse i två månader för den stölden, samt utvisning i fem år efter avtjänat straff.

Medkumpanen, en 43-åring, ska även ha stulit Omega 3-tabletter några dagar tidigare på en stormarknad i Vetlanda - något han döms till tre månaders fängelse för. Inbakat i straffet finns också att han ska ha brutit mot att olovligen ha befunnit sig i Sverige.

43-årigen erkänner de båda gärningarna, men menar att ensam genomförde stölden på Willys den 7 december. Något som motbevisas av en övervakningsfilm och en butikskontrollant som i sitt vittnesmål berättar att man samarbetet, en ska ha hållit utkik medans den andra har proppat en väska full med varor.

Willys yrkar i domen på ett skadestånd; 140 kronor, ”Beloppet avser ersättning för säljbar rullsylta”, står att läsa i domen.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons