unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Elinstallationen i badrummet var en livsfara

Fastighetsägaren ålades att omgående låta en behörig elektriker göra om den livsfarliga elinstallationen i en av sina hyresgästers lägenhet. Men i stället tog han sig an uppgiften själv.

Det här har nu lett till att fastighetsägaren, en karlskronit i 75-årsåldern, nu polisanmälts för framkallande av fara för annan; brott mot ellagen. Det framgår inte av anmälan om det var fastighetsägaren som också utförde den första installationen; i den kvinnliga hyresgästens badrum. Vid en inspektion dömdes den hursomhelst ut som livsfarlig, och fastighetsägaren ålades att omgående anlita en certifierad elektriker för en ny och säker installation.

Men i stället tog han sig alltså an uppgiften själv, och riskerar nu därför rättsligt efterspel och dryga böter.