GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En essä kan leda till en vecka på Mallorca

De båda Växjöförfattarna Erica och Johan Månsson instiftar nu ett vistelsestipendium, sökbart för de cirka 400 medlemmarna i Författarcentrum Syd; flera av dem blekingar.
Blekinge • Publicerad 9 maj 2018
En vy över Soller på Mallorca – som nu är föremål för ett nytt vistelsestipendium.
En vy över Soller på Mallorca – som nu är föremål för ett nytt vistelsestipendium.
Foto: TT

Makarna, kända för så kallade mysdeckare, har en lägenhet i Soller på Mallorca, och denna ska de nu upplåta en vecka i oktober varje år, för medlemmar som behöver ”komma ifrån”, kanske för att skriva, eller inspireras. Hursomhelst finns inget prestationskrav.

Stipendiet går under namnet Snöfågelstipendiet. En snöfågel är en nordeuropé som flyttar söderut när vintern kommer.

Katarina Mazetti är en av Författarcentrum Syds återkommande medarbetare i olika litterära arrangemang, och det kan också vara en av anledningarna till att man i år förlägger sitt Sommarmöte till Karlskrona, och Marinmuseum – och det blir också i samband med detta den första stipendiaten ska utses, bland de sökande som dessförinnan knåpat ihop en så kallad flanörsessä, ”en reflekterande analys av omvärlden, ofta skriven på en plats där skribenten enbart är på besök”.

Detta sker den 2 juni.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.