GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En kaxig och jordnära storfavorit

Storfavoriten Lena Philipsson drog stort när hon med en kaxig ödmjukhet charmade publiken och rivstartade Hasslöfestivalens sista kväll.
– Hon är fräsig helt enkelt, säger Lotta Staxå till Sydöstran.
Karlskrona • Publicerad 14 juli 2018 • Uppdaterad 15 juli 2018
7 bilder

Trots det överhängande hotet om åska har över hundra festivalbesökare tagit plats framför Stora scenen redan halv sex, i väntan på en av kvällens stora stjärnor. De mest hängivna har för länge sedan tagit plats längst fram vid räcket. Bland dem finns Kenneth Nilsson som tillsammans med Lotta Staxå och Leif Staxå lyckats knipa tre platser.

– Hon är fantastisk på scen, otroligt proffsig helt enkelt. Jag kan inte komma ihåg alla låtar, hon har gjort så många bra. Men Ont det gör ont är såklart en favorit, säger Kenneth Nilsson.

För Kenneth Nilsson är Lena Philipsson en självklar artist att se live.

– Hon kan uppträda helt klart, det tycker de allra flesta, säger han.

Det är något både Lotta Staxå och Leif Staxå håller med om. De är här för första året, men är säkra på att återvända nästa år.

– Hon är både kaxig och jordnära. Hon har en kaxig attityd men pratar ju fortfarande småländska, dessutom är hon otroligt duktig på att uppträda, säger Leif Staxå.

Kenneth Nilsson är exalterad inför den stundande konserten med Lena Philipsson.
Kenneth Nilsson är exalterad inför den stundande konserten med Lena Philipsson.
Foto: Hanna Franzen

När Lena Philipsson sedan gör entré helt klädd i cerise och grimaserar, blinkar och juckar mot publiken framstår hon som just så, både jordnära och kaxig.

– Kände du hur den rullade mot dig där, satte lite dimma på glasögonen? Är det så att det är här det härliga händer, här på Hasslö? ropar hon ut till publiken och gensvaret är enormt.

Maggan Kjellson och Anna Hermansson tagit plats i två solstolar, mitt ute i publikhavet. De är här för att lyssna på Lena Philipsson men samtidigt ha det riktigt mysigt.

– Ja, här sitter vi och har det gemytligt. Jag är så kort så jag ser ändå inte om jag står upp, säger Anna Hermansson till Sydöstran.

Det är fjärde året de går på festivalen och i år är det just Lena Philipsson och Europe som lockat.

– Hon är folklig helt enkelt. Jag gillar mest de gamla låtarna, men hon verkar köra blandat ikväll, säger Anna Hermansson.

När det är dags för Europe ikväll kommer stolarna försvinna.

– Då står vi längst fram, säger Maggan Kjellson.

Maggan Kjellson och Anna Hermansson har intagit en bekväm position under konserten.
Maggan Kjellson och Anna Hermansson har intagit en bekväm position under konserten.
Foto: Hanna Franzen
Lisen DäldborgSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.