GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Engblom marscherar för veteraner

I helgen gick startskottet för årets Veteranmarsch. I tåget är den moderata riksdagsledamoten och rödebybon Annicka Engblom en av deltagarna.
Karlskrona • Publicerad 30 juli 2018
Årets Veteran Annicka Engblom deltar i den årliga Veteranmarschen
Årets Veteran Annicka Engblom deltar i den årliga VeteranmarschenFoto: Kim Svensson

Fredagen den 27 juli avgick årets Veteranmarschtåg för sjätte gången med syfte att uppmärksamma svenska veteraner. Vandringen börjar i Skellefteå och avslutas i Treriksröset. Den delas upp i tio etapper och totalt är sträckan 30 mil.

I årets marsch deltar bland andra rödebybon och riksdagsledamoten Annicka Engblom (M), som förutom sin politiska karriär har militär bakgrund med examen från Marinens officershögskola och tjänstgörande vid Försvarets radioanstalt.

Tidigare i år tilldelades Engblom priset Årets Veteran efter att ha drivit igenom förslaget att göra Veterandagen till nationell flaggdag.

Hon kommer att gå tre etapper i årets marsch och påbörjar sin vandring på lördag i Kiruna. Tillsammans med de andra veteranerna anländer hon vid slutdestination Treriksröset måndagen 6 augusti.

Teodor Dimblad
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.