Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fågelmaraskola larmar om vikariebrist

FÅGELMARA Svårigheter att få tag på vikarier slår hårt mot skola och fritids. Personalen på Fågelmara skola, fritidshem och förskola slår nu larm om bristen som påverkar kvalitén i undervisningen.
– Läget är bekymmersamt. Vi har varit tålmodiga tidigare men nu är gränsen nådd, säger rektorn för förskolan, Marianne Skogersson.
Karlskrona • Publicerad 20 mars 2001

– Bristen på vikarier påverkar kvalitén i vår verksamhet, skriver lärare, förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare på Fågelmara skola i ett brev till förvaltningschefen Per Olsson och ordföranden i barn- och ungdomsnämnden i Karlskrona, Patrik Hansson.

– Vi känner oro för denna negativa utveckling med ökad arbetsbelastning, skriver de.

Annons

> Större barngrupper

Det senaste halvåret har situationen varit extra jobbig. Samtidigt har barngrupperna blivit större och personalen äldre. Det är brist både på utbildade och outbildade vikarier.

– Problemen påverkar kvalitén i våra verksamheter när vi får göra kortsiktiga nödlösningar med underbemannad personal, skriver personalen.

– Vi får pussla och ändra i scheman, säger Marianne Skogersson.

> Sjukvikarier fattas

Särskilt kännbar är bristen på vikarier vid sjukdom och möjligheten för personalen att kompetensutveckla sig begränsas när vikarier inte finns att tillgå.

– I längden sliter det på personalen som bara orkar till en viss gräns, säger Marianne Skogersson.

”Vi kräver att man på högsta nivå aktivt arbetar för att lösa den här personalproblematiken”, skriver personalen på Fågelmaraskolan.

Sydöstran försökte i går nå Patrik Hansson och Per Olsson för en kommentar.

Rose-Marie Axelsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons