Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fällande dom för Galgamarksmordet

KARLSKRONA Det blev fällande dom även i hovrätten i går för den 24-årige Galgamarksbo som tidigare, mot sitt nekande, dömts för det brutala rånet på en förståndshandikappad 70-åring, mittför Oljehamnen i fjol våras.
Hovrätten mildrade dock straffet med fyra månader.
Karlskrona • Publicerad 30 mars 2001

Det var en tidig morgon under pingsthelgen i fjol som den förståndshandikappade mannen blev överfallen och illa misshandlad i ett grönområde intill Österleden.

Flera Pantarholmsbor bevittnade överfallet på håll, men varken de eller polisen hann fram innan den unge rånaren hunnit försvinna, dock lottlös.

Annons

Inte heller kunde de efteråt peka ut gärningsmannen vid en fotokonfrontation.

> Vittnet övertygat

Dock var ett vittne helt säkert på rånaren, en spenslig ung man i svarta kläder, tränat kampsporter; detta hade hans slag- och sparkteknik avslöjat under överfallet.

Den 70-årige mannen har ett omtalat intresse och minne för ansikten och han pekade själv utan tvekan ut den tidigare i år dömde 24-åringen, en före detta kampsportare, för det brutala rånet.

– Vi hade setts förr också, på bussen, förklarade mannen.

Konfrontationen räckte inte för en häktning, ord stod mot ord även om 24-åringen medgav att han nog funnits i centrala Karlskrona den aktuella morgonen, men överfallet resulterade ändå till sist i åtal – och i en fällande dom.

> Skadestånd och fängelse

24-åringen dömdes i tingsrätten till fängelse i ett år och åtta månader.

Samtidigt tillerkändes den förståndshandikappade 70-åringen, som bl a fått ett revben avsparkat och två tänder skadade, ett skadestånd på lite drygt 22.000 kronor.

24-åringen överklagade domen till hovrätten och i går, efter en veckas funderande, var rätten klar.

24-åringen är skyldig till rånet och döms till fängelse i ett år och fyra månader.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons