Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Falska bevis pekar ut mig som miljöbov"

Nu väntar nya turer kring det skandalomsusade Saltöhem och föroreningar i marken på Saltö.
Lars-Erik Asp, tidigare ägare till Svensk Metallkonst, polisanmäler ett av landets största konsultföretag för att ha fabricerat falska bevis för att Svensk Metallkonst är skyldig till föroreningarna.
Karlskrona • Publicerad 10 maj 2013
Foto: 
slår tillbaka. Sju år efter att Saltöhem ställde ekonomiska krav på hans företag slår Lars-Erik Asp nu tillbaka med polisanmälan om falska utredningar.
slår tillbaka. Sju år efter att Saltöhem ställde ekonomiska krav på hans företag slår Lars-Erik Asp nu tillbaka med polisanmälan om falska utredningar.Foto: Mattias Mattisson

– De schaktmassor där det sägs finnas föroreningar har lagts på tomten av Saltöhem. Det finns det bevis för, säger Lars-Erik Asp.

Bakgrunden är att Saltöhem riktat miljonkrav på Svensk Metallkonst med anledning av föroreningarna i marken.

Annons

Företaget stödjer sig på markundersökningar som gjorts av företaget WSP Sverige (tidigare J&W). Det är de undersökningarna som underkänns av Lars-Erik Asp.

”WSP har utfört sina partiska utredningar på ett brottsligt och klandervärt sätt och orsakat mitt företag stora ekonomiska förluster”, skriver Asp i den anmälan som lämnades in till polisen i Blekinge tidigare i veckan.

Lars-Erik Asp menar att det finns anledning att ifrågasätta om alla de markundersökningar som åberopas verkligen gjorts.

De som har gjorts har varit styrda av Saltöhem från början, menar Asp. Allt i syfte att kunna kräva pengar av Asps företag.

Nu anser han sig ha bevis för att det var Saltöhems dåvarande projektledare som 2006 lät placera schaktmassor på den aktuella fastigheten för att fylla ut den. Schaktmassorna togs från gamla fryshustomten där de nya bostäderna skulle byggas. Sedan har man låtit WSP göra markundersökningar i schaktmassorna och upptäckt föroreningar som man beskyllt Saltöhem för att ha orsakat. Lars-Erik Asp säger att detta bara är första steget i hans agerande mot Saltöhem och WSP. Han tänker följa upp med en polisanmälan även mot Saltöhems juridiska ombud.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons