Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fler företag till lokstallarna

KARLSKRONA Startskottet för nya Pottholmen är taget. Till hösten flyttar reklambyrån Lennandia och FFNS arkitektkontor in i Lokstallarna på en del av området.
– Vi har tittat på lokalerna och det ska bli otroligt spännande. Sedan är ju området prioriterat av kommunen, säger Jan Lennartsson på Lennandia.
Karlskrona • Publicerad 27 mars 2001
? Lokalerna är perfekta och sedan är området prioriterat av kommunen, säger Jan Lennartsson.
? Lokalerna är perfekta och sedan är området prioriterat av kommunen, säger Jan Lennartsson.Foto: Mattias Mattisson

Redan i höstas började Jan Lennartsson och Per Lewis-Jonsson, från FFNS arkitektkontor bolla ideér om att flytta sina kontor till Lokstallarna. Ideérna blev verklighet och idag är arbetet i full gång. Eftersom Jernhusen AB äger fastigheterna så kommer Lennandia och arkitektkontoret att hyra lokalerna.

– Det finns bra utvecklingsmöjligheter här och vi fick ett bra erbjudande, säger Per Lewis-Jonsson.

Annons

Arkitektkontoret FFNS har ritat hur lokalerna ska se ut. Per Lewis-Jonsson berättar att det är första gången Lokstallarna byggs om. Alla ingångar ska glasas in och de stora ytorna som finns ska behållas.

– Det blir ett öppet landskap och vi vill ta vara på den verkstadsmiljö som finns. Totalt rör det sig om cirka 550 kvadratmeter, säger han.

> Läckra lokaler

Arkitektkontoret FFNS flyttar in i lokstallet fem och delar sedan stall sex med Lennandia. Lennandia ska även ha lokstallen sju och åtta till kontor.

– Lokalerna kan inte bli bättre och nu ska det verkligen bli något av det här. Kommunen har sagt att Pottholmen ska bli den nya stadsdelen. Jag tror att lokalerna blir bland de läckrare i Karlskrona, säger Jan Lennartsson.

Göran Gustavsson, Jernhusen AB är glad över att han har fått två nya hyresgäster.

> Kulturbyggnad

Ombyggnaden och renoveringen av Lokstallarna kostar cirka 5,5 miljoner kronor och det står Jernhusen AB för.

– Lokstallarna är en kulturbyggnad och det är viktigt att kåken får liv, så den inte förfaller, säger Göran Gustavsson.

Han berättar också att det är klart att stallen ett till fyra inte behöver stå tomma länge till, men mer avslöjar han inte.

Den 15 september är det meningen att allting ska vara klart, men FFNS arktitektkontor flyttar in redan till sommaren.

Jonas Ottosson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons