Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Flytvästar lånas ut gratis

KARLSKRONA · För att minska drunkningsolyckorna, så har räddningstjänsten i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet ordnat att man kan låna flytvästar gratis.
– Vi lånar ut massor av flytvästar varje dag, säger Maria Ulvhuvud, anställd på Preem i Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 25 juni 2001

Fler än vartannat huhåll i Sveige har egna eller har tillgång till flytvästar. Trots detta beror många drunkningsolyckor på att flytväst inte använts eller använts på ett felaktigt sätt.

För att minska det går det nu att låna en från någon av de fler än 300 flytvästdepåerna i landet. I Karlskrona är det Preem som tillhandahåller flytvästarna.

Annons

– Vi har cirka 300 flytvästar och kommer man in på eftermiddagen är det oftast slut, säger Maria Ulvhuvud.

Hon berättar att det går att låna flytvästar året runt och att man får låna dem i en vecka. Förut skötte räddningstjänsten i Karlskrona utlåningen, men det funkade inte alls bra.

– Det var dåliga öppettider och kontrollen var inte bra. De valde sedan att Preem skulle tillhandahålla flytvästarna och det har blivit lyckat.

Jonas Ottosson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons