GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Försäkringskassan gör i dagsläget allt för snäva tolkningar”

Enligt LO har andel personer i Blekinge län som fått avslag på sin ansökan om sjukpenning ökat från 1.6 procent 2014 till 10.4 procent 2017.
Ökningen väcker kritik.
Blekinge • Publicerad 19 februari 2019
Thomas Olsson är ordförande i LO-distriktet i Småland och Blekinge.
Thomas Olsson är ordförande i LO-distriktet i Småland och Blekinge.

– Många som är allt för sjuka för att arbeta har nekats stöd från sjukförsäkringen. Istället har anhöriga, vänner och välgörenhetsorganisationer tvingats gripa in. Bristerna skapar och förstärker gamla klass- och könsorättvisor och urgröper tilltron till hela välfärdsstaten, säger Thomas Olsson ordförande i LO-distriktet i Småland och Blekinge, i ett pressmeddelande.

– Försäkringskassan gör i dagsläget allt för snäva tolkningar av lagstiftningen och tar inte hänsyn till att olika personer har olika rehabiliteringsbehov. Ska vi få en tryggare sjukförsäkring måste även lagstiftningen förändras, säger Thomas Olsson.

Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.