Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortfarande ovisst för bruket

KARLSKRONA Hotet mot Nättraby bruks framtid har varken ökat eller minskat. Att MBL-förhandlingen ställs in är en följd av beslutet om en utredning om helheten där Nättraby är en del.
Det säger Stefan Angwald, vd för SCA Hygien Products i München efter de senaste turerna kring Nättraby bruk.
Karlskrona • Publicerad 26 januari 2001

På måndag skulle en MBL-förhandling hållits i Nättraby om omfördelning av produktionsvolymerna inom den enhet där Nättraby ingår. I klartext innebar planerna nedläggning i Nättraby eftersom tanken var att flytta produktion till Holland och Lilla Edet.

Bara några dagar efter planerna blivit kända tog SCA ett halvt steg bakåt och förklarade att innan några beslut togs skulle det ske en utredning. Som Sydöstran kunde berätta igår har förhandlingen på måndag dragits tillbaka. Istället har facket i Nättraby kallats till information den 9 februari.

Annons

> Förhastade slutsatser

Bland de anställda har det tolkats som en positiv signal att förhandlingarna om flyttning av produktionen ställts in.

Det är dock förhastade slutsatser, enligt Stefan Angwald.

– Att förhandlingarna ställs in är en följd av den utredning som pågår. Vad den mynnar ut i vet jag inte idag, men det är först när den är klar vi kan informera om vad vi vill göra.

Att informationen skjutit upp till den 9 februari förklarar Stefan Angwald med att det varit en hårt arbetsbelastning på divisionskontoret till följd av diverse företagsköp. Man har inte hunnit med Nättrabyfrågan.

> Johansson väntar

:Samtidigt som de anställda i Nättraby väntar på besked om SCA:s framtidsplaner så gör kommunalrådet Mats Johansson detsamma. I förra veckan skrev han brev till koncernchefen Sverker Martin Lööf för att få ett möte till stånd om Nättrabys framtid. Något svar har han ännu inte fått.

– Han har bara haft en kanpp vecka på sig, men jag får börja söka honom nu. Däremot är jag förvånad över att mitt möte med divisionsledningen för två veckor sedan inte lett till någon reaktion. Vi fick ett löfte om att våra synpunkter skulle vidarebefodras.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons