Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortverket vill ha 1,6 miljoner – ungdomar utan träningslokal

KARLSKRONA Fortifikationsverket vill ha 1,6 miljoner i årshyra av Karlskrona kommun för Rosenholmshallen.
– Det är helt orimligt, säger kultur- och fritidschef Anders Nordberg. Med en sådan hyra kan vi inte ens betala för de tre månader som vi mest akut behöver hallen fram till våren.
Därmed står 200 idrottsutövande ungdomar i Karlskrona utan lokaler.
Karlskrona • Publicerad 10 januari 2001

I går hittade Anders Nordberg äntligen en förhandlingspart inom Försvarsmakten för att diskutera ungdomsföreningarnas framtida vara i Rosenholmshallen.

Han fick ett chockbesked.

Annons

Fortifikationsverket begär 1,6 miljoner i årshyra från Karlskrona kommun för att hyra ut anläggningen. Då är inte skötsel, städning och försäkring inkluderad.

– Det är helt oacceptabelt, säger Anders Nordberg. De vill hyra ut hela anläggningen och påstår att detta är marinens självkostnadshyra för lokalen.

Snarast möjligt måste nu Anders Nordberg meddela idrottsklubbarna att de inte kan träna i hallen.

– Den mest akuta situationen är fram tills sommarsäsongen börjar. Då kan ungdomarna träna ute. Och till hösten står idrottshallen på Sunnadalsskolan färdig. Fram tills dess får vi försöka få in ungdomarna i de kommunala lokalerna. Men det är trångt.

> KA2 lades ner

Från årsskiftet, när KA2 lades ner, sade Försvarsmakten upp hyreskontraktet med de åtta klubbar, bl a KA2IF och Hästö IF, som tränat i hallen och 200 ungdomar stod därmed utan träningslokaler.

I halva december fick klubbarna beskedet och de vände sig till kommunen.

I flera dagar jagade kultur- och fritidschefen Anders Nordberg en förhandlingspart inom Försvarsmakten.

Förvirringen var total. Inom försvaret visste man inte vem som hade ansvaret för hallen eller vem som var motparten för att förhandla om ett nytt hyreskontrakt.

Det statliga bostadsföretaget Vasallen ska ta över anläggningen - men inte förrän i april, eller kanske i juni. Ingen vet riktigt säkert.

Rosenholmsanläggningen anses som en av kommunens bästa hallar. Fullt utrustad för handboll, fotboll och med motionsslingor i anslutning till hallen.

Rose-Marie Axelsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons