Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyra villainbrott i helgen

KARLSKRONA Inbrottsturné i Jämjö och Lyckeby? Fyra hus utsattes för inbrott under lördagseftermiddagen.
I ett fall befann sig den boende i huset. Men det stulna inskränktes till en liten summa kontanter, en ring, två frallor och en påse nötter.
Karlskrona • Publicerad 15 januari 2001

Polisen vet fortfarande inte om det var en och samma person som gjorde inbrott i fyra villor i lördags, men konstateras kan, att det inte var något proffs man hade att göra med. Man kan också undra vad gärningsmannen var ute efter.

Klackring värd 2 000 stulen

Annons

I ett av husen - på Smaragdvägen i Jämjö - låg guld och klockor orört, när de boende återvänt hem. De övriga adresserna var Vallmovägen och Karlavägen i Jämjö samt Kummelvägen i Lyckeby. Det enda av värde som stals var 750 kronor i kontanter samt en klackring värd tvåtusen från Karlavägen. Från Vallmovägen rapporteras endast två frallor och en påse valnötter som stulna.

Skrämde iväg tjuvarna

Mest spektakulärt blev inbrottet i Lyckeby. Den boende - en kvinna född 1926 - var hemma när inbrottet begicks och lyckades skrämma iväg gärningsmannen. Kvinnan kunde emellertid inte lämna något signalement, eftersom det enda hon uppfattat var ljuskäglan från mannens ficklampa.

I samtliga fall tog sig gärningsmannen/-männen in genom att bryta upp fönster alternativt altandörrar.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons