Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gosedjur huvudpersoner i nytt sagoprojekt

En regnig Karlskrona-lördag drog ett sagoprojekt i gång i konstnären Åke Franzéns studio.
Här fick inbjudna gosedjur stå modeller för konstnären som en del i skapandet av sagans karaktärer.
Karlskrona • Publicerad 5 juni 2020
Åke Franzén arbetar koncentrerat med att avporträttera trollet Nuffe.
Åke Franzén arbetar koncentrerat med att avporträttera trollet Nuffe.Foto: Elinore Axelsson

Bakom idén om att ordna ett sagoprojekt står Vänsterpartiet i Karlskrona tillsammans med Musik i Blekinge och konstnären Åke Franzén. Under lördagen var det dags att dra i gång projektet genom att Åke Franzén tog emot gosedjuren och deras ägare i sin studio på Båtmansgränd i centrala Karlskrona.

För att inte gosedjuren skulle smitta varandra vid eventuell trängsel hade tider bokats i förväg via Vänsterpartiet. Ett av barnen som hade bokat tid var Adam Holst Axelsson, tre år, som hade med sig sitt illrosa trollgosedjur vid namn Nuffe.

Annons

– Det är spännande att vara här, säger Adam Holst Axelsson när han smyger runt och tittar i Åke Franzéns studio under tiden som Nuffe sitter modell för konstnären.

Om projektet går i hamn blir resultatet en musiksaga och den kommer att finnas tillgänglig digitalt på plattformen Youtube på Scenkanalen Blekinge.

– Det är ett spännande projekt. Jag har gjort ett tidigare i Ludvika men då satt jag öppet och målade ett par timmar. Bilderna hängdes upp som en utställning, men detta är något annat och det ska bli roligt att se vad vi kan uppnå, säger Åke Franzén under tiden som han arbetar med att fånga trollet Nuffes alla drag.

Elinore AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons