Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gourmet Grön öppnar vinbar

KARLSKRONA Karlskrona får sin första vinbar. På fredag inför Gourmet Grön denna nymodighet i Blekinge. Flera andra nya grepp är också att vänta från krogen.
Karlskrona • Publicerad 17 januari 2001

Gourmet Grön startade sin verksamhet som en helt vegetarisk restaurang. Men med tiden har kött smugit sig på bakvägen, eftersom kunderna krävde det.

– Idag är diskussionen en helt annan, där köttätandet minskar, säger restaurangcef Tom Gustafsson.

Annons

De nya vindarna kommer emellertid inte att föranleda Gourmet Grön att återvända till sitt ursprungliga, helt gröna, koncept. Däremot är annat på gång, framför allt lanseringen av Karlskronas första vinbar.

– Vinbarer är rätt så vanliga i storstäder, och vi ville föra idén till Karlskrona också.

Baren kommer att erbjuda viner i olika prisklasser, och även speciella teman är på tapeten.

– Bland annat kommer man att kunna jämföra Chardonnay-druvan från olika delar av världen, säger Tom Gustafsson.

> Nordist vinmästare

Andra teman kan bli italienskt och europeiskt vin eller vin från hela världen. Till sin hjälp får man den nordiska mästaren i Alcase-viner, Ivan Christensen.

– Han har blivit något av en fadder för vinbarverksamheten, menar Tom Gustafsson.

Man kan säga att teman blir temat för våren på restaurangen. Vilt- cajun och vegan-teman ligger på planeringsstadiet, och prominent gäster är inbjudna.

– Förhoppningsvis får vi hit folk från både Fiskekrogen i Göteborg och Sturehof i Malmö, hoppas restaurangchefen.

> Inte så grönt

Annons

Att en restaurang med namnet Gourmet Grön inte bara serverar grönt har skapat viss förvirring bland gästerna.

– Det har faktiskt hänt att någon blev besviken, erkänner Tom Gustafsson.

Finns inte en viss risk att man tar sig vatten över huvudet när man har planer av det här slaget - att man satsar för fullt, och så uteblir succén?

– Nja, rent ekonomiskt är det i alla fall inget större risktagande. Eftersom all utrustning redan finns här är det ingen kostnadsfråga, menar Tom Gustafsson.

Daniel Reichberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons