Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Grannbråk utartade i Jämjö

KARLSKRONA Ett mångårigt grannbråk kulminerade strax efter midnatt på nyårsafton i ett samhälle utanför Jämjö.
Bråket mellan de båda familjerna startade då nyårsfyrverkeriet skulle fyras av. Polis kallades till platsen och motorsågskedjor som använts som tillhygge togs i beslag.
Karlskrona • Publicerad 2 januari 2001

Strax efter midnatt på nyårsafton kallade familjen i det lilla samhället utanför Jämjö på polis. Samtliga familjemedlemmar – sonen, mamman och sambon – uppger sig ha blivit misshandlade av grannfamiljen.

Bråket uppstod på en åker strax efter midnatt på nyårsafton när familjen skulle bränna av sitt nyårsfyrverkeri. Grannfamiljen upplevde det som att fyrverkeriet var riktat mot stallbyggnaden där flera hästar är inhysta.

Annons

Grannfamiljerna, som i flera år levt i osämja, började bråka med varandra och tillhyggen som hammare och motorsågskedjor användes i slagsmålet. Mamman blev sparkad i bröstet, någon i grannfamiljen misshandlade sonen och sambon blev förd till sjukhus efter en skada i bakhuvudet som ha ådragit sig efter att ha fallit till marken.

När polisen kom till platsen beslagtogs motorsågskedjor som använts i slagsmålet och ena familjen är misstänkt för grov misshandel. Polisen ska under dagen höra alla inblandade i grannfejden.

Rose-Marie Axelsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons