Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gravöl på Hästövarvet

HÄSTÖ I går gick Karlskronas äldsta varv i graven. Klockan 12 på fredagen serverade personalen på Hästövarvet gravöl till sig själva och de kunder som hade vägarna förbi.
Samtidigt presenterade Ulla Karlsson med 15 år som anställd personalens sista önskan till politikerna i Karlskrona - gör Hästövarvets markområde till park och placera Rollofs huvud här ute.
Karlskrona • Publicerad 30 juni 2001

Turerna kring Hästövarvet har varit många och långa och ingående beskrivits i Sydöstran, allt från varvets historia som börjar redan 1679 till den dag i fjol då personalen trodde de skulle få ta över men en morgon fann att de blivit överbjudna av några penningstarka personer.

I dag är det Karlskrona kommun som äger marken och hur den ska användas i framtiden diskuteras inte bara i byggnadsnämnd och av tjänstemän på stadsbyggnadskontoret utan har blivit en angelägenhet för alla medborgare i kommunen.

Annons

– Det som vore bäst för invånarna är att det blir park och att konstnären Rollofs omdiskuterade huvud placeras här. Det som vore sämst är om området upplåts för några enskilda villabyggare, säger Ulla Karlsson som dock helst velat se fortsatt varvsverksamhet på Hästö med personalen som ägare.

Lars Engman är en av Karlskronas många småbåtsägare.

– Jag har alltid haft min båt här ute på Hästövarvet. Nu har jag varit tvungen att söka mej till ett annat företag. Jag tycker det är sorgligt att Hästövarvet nu går i graven, säger han.

Hästövarvets inventarier har köpts av Thomas Kamm för att användas i ett varvsbygge på Saltö.

Donald Holmgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons