unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gullberna soptipp: Kräver folkomröstning – startar namninsamling

Stefan Svensson menar att Gullberna soptipp är en tickande miljöbomb – nu startar han en namninsamling på nätet.
Målet?
5 100 namnunderskrifter för att Karlskrona kommun ska pröva om det ska hållas en folkomröstning i frågan.
För några veckor sedan tog sig aktivister in i kulverten i gamla Gulberna soptipp.
För några veckor sedan tog sig aktivister in i kulverten i gamla Gulberna soptipp.
Foto: Privat

Sydöstran har tidigare i en rad artiklar berättat om gamla Gullbernadeponin där privatpersonen Stefan Svensson engagerat sig i frågan då han menar att miljögifter via sprickor i den drygt 300 meter långa kulverten kommer in i röret och sedan ut i havet.

För ett par veckor sedan filmade några aktivister kulverten, något som fått Länsstyrelsen att kräva kommunen på ett yttrande kring sin handlingsplan för Gullberna soptipp.

– Detta var något som inte var känt sedan innan. Nu finns det anledning att ställa frågor, har Stefan Andersson på länsstyrelsens tillsynsavdelning tidigare sagt.

Stefan Svensson kräver att kommunen ska sanera tomten en gång för alla.

– Det här är värre än vi trodde, nu ser alla vad som måste göras. Detta är oerhört farligt. Vi ser ingen annan möjlighet än att gräva bort hela soptippen, menar han.

Nu startar Stefan Svensson en namninsamling via Facebook-gruppen ”Gullberna soptipp” med drygt 600 medlemmar, målet är att nå över 5 100 namnunderskrifter.

”Det räcker för att kommunen måste pröva om en folkomröstning ska hållas. Skriv under och dela vidare bland dina vänner. Nu ska tippen bort!”, skriver Svensson i sitt upprop på nätet.

Stefan Svensson slåss för att kommunen ska folkomrösta om Gullberna soptipp som han menar är en tickande miljöbomb.
Stefan Svensson slåss för att kommunen ska folkomrösta om Gullberna soptipp som han menar är en tickande miljöbomb.
Foto: Fredrik Swensson