Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Häktet i Karlskrona är överfullt

KARLSKRONA Det är överfullt på häktet i Karlskrona. Tjugosju är inskrivna, men det finns bara 23 platser. –Vi får ta till besöksrum och andra lämpliga utrymmen, konstaterar häkteschefen Tommy Nilsson.
Karlskrona • Publicerad 6 mars 2001

Överfulla häkten är inget unikt för Karlskrona. Situationen är likadan över hela landet. Framställningar har gjorts om utökning, men inget har hänt.

– Just nu har vi sexton intagna som håller på att överklaga. Vi får helt enkelt inte ut folk på anstalterna, säger Tommy Nilsson.

Annons

– Politikerna måste ta sitt anvar och inse allvaret. De här problemen har funnits i många år. Nu har vi gjort en förnyad framställning till kriminalvårdsdirektören i Malmö för vidare befordran till kriminalvårdsstyrelsen.

Det som behövs för Karlskronas del är tio till femton nya rum.

– Vi har möjlighet att bygga ut i den del där administrationen låg tidigare. Här är gott om plats, påpekar Tommy Nilsson, som nu bara kan hoppas att kriminalvårdsstyrelsen får gehör för en begäran om mer pengar.

Måna Söderström
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons