Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Häst fastnade i gyttjan

TVING En häst gick tidigt på fredagsmorgonen ner sig i en sjökant i närheten av Tving.
Efter mer än en timmes räddningsarbete lyckades man få loss hästen som undersöktes av veterinär.
Karlskrona • Publicerad 8 januari 2001

Hästen hade tillsammans med ytterligare två hästar rymt från Eringsboda och sprungit på vägen mot Tving. Den räddade hästen uppges efter omständigheterna mår väl.

> Rymde från hagen

Annons

De tre hästarna lyckades rymma från hagen i Eringsboda någon gång vid sex-tiden på fredagsmorgonen och hade troligtvis sprungit på väg 122 nästan hela vägen till Tving när en av hästarna blev påkörd av en bil. Den påkörda hästen sprang i panik in i skogen och fastnade i strandkanten av en sjö någonstans mellan Nävragöl och Tving där den blev stående med sina kamrater väntandes intill.

> Över en timma

En hästskötare larmade räddningskåren som jobbade i över en timme med slangar och rep för att få upp hästen ur sjökanten. Veterinär tillkallades, men hästen kunde själv gå så fort den kommit på fast mark och verkade efter omständigheterna må bra.

Ida Northfell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons