Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hittades drunknad vid Kungsbron

KARLSKRONA En man i 65-årsåldern hittades i går middags drunknad intill piren på Kungsbron.
Mannen, en känd bostadslös karlskronit, tros ha fallit i vattnet någon gång i tisdags kväll eller natt – och varit oförmögen att ta sig upp igen ur det iskalla vattnet.
Karlskrona • Publicerad 23 mars 2001

Det var en ung barnfamilj på middagspromenad som tyckte sig se något som såg ut som en arm och ett bylte med kläder i vattnet, alldeles intill stenpiren nedanför länsresidenset.

Räddningskår, polis och ambulans kallades till platsen, men det stod snart klart att mannen i vattnet var död, och även varit så länge.

Annons

Mannen identifierades senare i går som en känd bostadslös karlskronit som brukade gå sina egna vägar.

Polisen kan i nuläget inte utesluta brott, men kroppen visade inga yttre tecken på våld och i mannens ordnade klädsel hittades också pengar.

Även på botten hittades senare pengar.

En teori är att mannen tagit någon av sina sena promenader, han brukade bo hos olika kamrater, och trampat fel i mörkret på piren, eller kanske halkat på en isfläck.

Väl i det iskalla vattnet har hans möjligheter att ta sig upp igen utan hjälp varit små.

Kroppen ska nu obduceras på rättsläkarstationen i Lund. Så ska också ske med den 55-årige Trossöbo som tidigare i veckan hittades död i sin lägenhet, med skador i bakhuvudet men utan misstanke om brott.

De båda männen var enligt uppgift bekanta med varandra.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons