GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hon vinner första Snöfågelstipendiet

Vinnaren av det nyinstiftade författarstipendiet Snöfågeln är utsedd. Det blir Milena Bergquist som tar emot priset i Karlskrona nästa helg.
Karlskrona • Publicerad 26 maj 2018 • Uppdaterad 26 maj 2018
Milena Bergquist från Båstad har bland annat skrivit barnböckerna om Millan. Hon tilldelas Snöfågelstipendiet för bästa flanöressän.
Milena Bergquist från Båstad har bland annat skrivit barnböckerna om Millan. Hon tilldelas Snöfågelstipendiet för bästa flanöressän.
Foto: Pressbild

Stipendiet, som är en veckas vistelse på Mallorca i oktober, delas ut på Marinmuseum lördagen den 2 juni på Författares sommarmöte som arrangeras av Författarcentrum Syd.

I juryn, som består av författarparet Månsson & Månsson och Maria Bielke von Sydow från Författarcentrum Syd, har urvalsarbetet av inkomna bidrag gjorts under våren och den vinnande flanörsessän är skriven av Milena Bergquist, journalist och författare.

– Milena har med finkänslighet och realistisk stämning angripit det ekologiska perspektivet av flanerandet både i det lilla och stora perspektivet, säger Maria Bielke von Sydow.

Erica Månsson, som är en av författarduon som upplåtit sin boning på Mallorca, anser att flanörsessän med Milenas text får den renässans den behöver.

En flanöressä beskrivs som en ”reflekterande analys av omvärlden, ofta skriven på en plats där skribenten enbart är på besök”.

Anders NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.