1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hon vinner första Snöfågelstipendiet

Vinnaren av det nyinstiftade författarstipendiet Snöfågeln är utsedd. Det blir Milena Bergquist som tar emot priset i Karlskrona nästa helg.
Milena Bergquist från Båstad har bland annat skrivit barnböckerna om Millan. Hon tilldelas Snöfågelstipendiet för bästa flanöressän.
Foto: Pressbild

Stipendiet, som är en veckas vistelse på Mallorca i oktober, delas ut på Marinmuseum lördagen den 2 juni på Författares sommarmöte som arrangeras av Författarcentrum Syd.

I juryn, som består av författarparet Månsson & Månsson och Maria Bielke von Sydow från Författarcentrum Syd, har urvalsarbetet av inkomna bidrag gjorts under våren och den vinnande flanörsessän är skriven av Milena Bergquist, journalist och författare.

– Milena har med finkänslighet och realistisk stämning angripit det ekologiska perspektivet av flanerandet både i det lilla och stora perspektivet, säger Maria Bielke von Sydow.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Erica Månsson, som är en av författarduon som upplåtit sin boning på Mallorca, anser att flanörsessän med Milenas text får den renässans den behöver.

En flanöressä beskrivs som en ”reflekterande analys av omvärlden, ofta skriven på en plats där skribenten enbart är på besök”.

Läs mer

Ronneby

Larm om brand i bil E22

just nu

Sölvesborg

Man bröt sig in på återvinning - upptäcktes i container

61-åringen är nu misstänkt för olaga intrång.

Karlskrona

SKADEGÖRELSE: Fönsterkross och klotter på skola

Flera fönster har krossats och någon har sprayat på flera ytor på Rosenfeldtsskolan.

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Karlskrona

Soldat skadade sig vid övning

”Jag har begränsad rörelse- och aktionsförmåga.”

Olofström

Stor hastighetskontroll: Så blev resultatet

Under onsdagen utfördes flera kontroller i kommunen.