Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jändelskolan får fotbollsprofil

Konstgräsplanen i Jämjö har inneburit ett lyft för hela samhället.
Nu också för Jändelskolan som skall få idrottsprofil med fotbollsinriktning.
Karlskrona • Publicerad 30 maj 2013
fotbollsskola. Den nya konstgräsplanen har möjliggjort att Jändelskolan får idrottsprofil med fotbollsinriktning. Från vänster projektledare Johannes Davidsson, fotbollslärare Magnus Svensson, rektor Lena Sundgren-Schwartz, Bengt Grönblad och idrottsföreningens ordförande Pelle Johansson. Längst fram eleverna Pontus Jonsson och Madeleine Johansson.
fotbollsskola. Den nya konstgräsplanen har möjliggjort att Jändelskolan får idrottsprofil med fotbollsinriktning. Från vänster projektledare Johannes Davidsson, fotbollslärare Magnus Svensson, rektor Lena Sundgren-Schwartz, Bengt Grönblad och idrottsföreningens ordförande Pelle Johansson. Längst fram eleverna Pontus Jonsson och Madeleine Johansson.Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN
Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN

– Vi vet redan att det fått positiva effekter för skolan. Elever som hade tänkt att börja på idrottsprofilen på Rosenholm går till Jändelskolan i stället. Det är fantastiskt roligt att en kommunal skola kan hålla sig framme på det här sättet, säger Bengt Grönblad, en av de drivande i projektet bakom konstgrässatsningen.

2011, samma år som planen invigdes startade ett tvåårsprojekt med pengar från allmänna arvsfonden. Syftet med projektet var att öka attraktionskraften bland unga för att leva och bo på landsbygd.

Annons

Projektledaren Johannes Davidsson har aktiverat mängder av barn de senaste två åren, från förskolan och uppåt.

Nu är projekttiden på väg att ta slut, men Bengt Grönblad och Johannes Davidsson hoppas att arvsfonden ställer upp med pengar för ytterligare ett år.

– Vi får besök från arvsfonden den här veckan. De vill titta på hur verksamheten drivs, säger Bengt Grönblad.

Nu tas alltså ytterligare ett viktigt steg när Jändelskolan blir certifierad fotbollsskola. Det innebär att två lektioner i veckan avsätts till profilämnet fotboll. Lärare i fotboll blir Magnus Svensson som också är SO-lärare på skolan.

– Det här innebär ett lyft för skolan och för föreningslivet i hela östra kommundelen, menar hana.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons