Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kamphunden avlivas

KARLSKRONA De båda kamphundar som häromveckan gick till angrepp mot Karlskronasonen och TV-profilen Pelle Thörnberg, 46, i ett motionsspår utanför Stockholm har nu lämplighetstestats – och en av hundarna har bedömts som så pass labil och farlig att den sannolikt kommer att avlivas.
Karlskrona • Publicerad 7 mars 2001

De två hundarna, den ene en amerikansk Staffordshireterrier och den andra en terrier med rottweilerinslag, båda enligt polisen ”mest tänder och muskler”, genomgick tidigare i veckan ett speciellt lämplighetstest intill Tullinge flygfält i Stockholm.

I detta visade den så kallade amstaffen, den amerikanske Staffordshireterriern, en sådan aggressivitet och ett sådant raseri i ett av momenten att den nu anses ha föga chans att undgå avlivning.

Annons

Enligt testpersonalen hade den illa bitne Pelle Thörnberg trots allt tur som inte blev värre åtgången.

– Hunden högg, av beteendet vid testet att döma, uppenbarligen för att döda och nästa gång kan det vara ett barn som kommer i vägen, resonerar man i testprotokollet.

Den andra hunden visade ändå viss respekt, och drog sig till och med undan de möjliga farorna då hennes amerikanske släkting inte var närvarande. En sterilisering och en omplacering till en kunnigare ägare borde kunna vara åtgärd nog, heter det.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons