Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KK ger 1,3 miljoner till högskolan

KARLSKRONA Blekinge Tekniska Högskola får 1,3 miljoner från KK-stiftelsen. Pengarna går till ett projekt för att höja prestandan inom telekommunikation. Även Ericsson, Europolitan och Sun Microsystem är inblandade.
Karlskrona • Publicerad 17 januari 2001

Strax före jul fick man på Blekinge Tekniska Högskola besked om att man förlänats 1,3 miljoner kronor från Stiftelsen för Kunskaps- och Kompetensutveckling. Stiftelsen delar sammanlagt ut 25 miljoner denna gång. Mitthögskolan och Högskolan Dalarna får mest, medan Blekinge ligger på en mellannivå.

Pengarna hade man ansökt om i september, och de kommer att användas till att vidareutveckla ett redan påbörjat projekt, vars syfte är att bygga tillförlitliga datasystyem och höja prestandan hos moderna telekommunikationsapplikationer. Övriga inblandade aktörer är Ericsson Software Technology, Europolitan och Sun Microsystem. Även dessa bidrar med 1,3 miljoner kronor sammanlagt. Huvuddelen av de pengar man fått från KK-stiftelsen ska gå till att avlöna den doktorand som ägnar sig åt projektet, Charlie Svanberg.

Annons

– Charlie kommer att arbeta med projektet hela detta år, och även nästa, och han kan få diverse kringkostnader i form av till exempel konferensresor, förklarar Lars Lundberg, projektledare tillika professor i datavetenskap.

Det färdiga projektet ska avrapporteras i februari 2002, men redan innan dess hoppas man på att kunna komma med en delrapport.

– Förhoppningsvis dröjer det inte många månader innan vi kan presentera någon form av delresultat, säger Lars Lundberg.

Daniel Reichberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons