Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klädtjuvar haffades i diket

KARLSKRONA Fyra av polisen välkända karlskroniter, två av dem nyligen utsläppta ur fängelse, greps sent i tisdags kväll strax norr om Kättilsmåla – efter en klädkupp i Torsås knappt en halvtimma tidigare.
Kvartetten hade kört av vägen i en stulen Opel och hela bytet från kuppen återfanns i bilen.
I morgon ställs kvartetten inför häktningsdomstolen i Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 4 januari 2001

Det var strax efter klockan halv tio i tisdags kväll som de fyra karlskroniterna, som är i 35-40-årsåldern, slog till mot Olssons Kläder på Allfarsvägen i centrala Torsås.

Rutan i entrédörren slogs sönder med en sten och enligt ett vittne rusade hela kvartetten därefter in i butiken och rafsade åt sig vad de kunde bära från ställningar och ur skylten.

Annons

Enligt uppgift i går handlade det om företrädesvis dunjackor och om tröjor för i vart fall 35.000 kronor.

Dessutom stals en växelkassa på 1500 kronor.

Med famnarna fulla av kläder rusade de fyra männen, som hela tiden uppträdde omaskerade, därefter ut till en väntande bil på gatan, lastade in – och försvann från platsen med en rivstart.

En polispatrull från Kalmar var då redan på väg mot Torsås och eftersom vittnet tagit registreringsnumret på tjuvarnas bil, och denna visat sig tillgripen på lasarettsområdet i Karlskrona tidigare samma eftermiddag, larmades även polisen i Karlskrona.

Allrahelst som om bilen också försvunnit söderut på den gamla vägen mot Karlskrona.

> Sladdat av vägen

Den stulna Opeln hittades dikeskörd mellan Sälleryd och Kättilsmåla, och alldeles i närheten anträffades också de fyra karlskroniterna – som helt och hållet stämde in på vittnets utförliga signalementen.

De fyra greps, men i ett första förhör i går natt tillbakavisade de alla anklagelser om inblandning i klädkuppen.

Någon uppgav att han bara liftat med den stulna bilen, någon annan att han funnits i trakten hela dagen.

En teknisk undersökning ska nu göras av den stulna bilen och av bytet från kuppen, bl a i hopp om att kunna hitta graverande fingeravtryck.

Annons

> Kan ha hunnit med mycket

De fyra nu anhållna karlskroniterna har samtliga digra brottsregister.

En av dem släpptes nyligen efter att ha avtjänat merparten av ett femårigt straff för bl a en grov våldtäkt – och för en uppsjö av tillgreppsbrott.

En annan har flera domar för bl a rån och våldsbrott på sig, och en tredje för flera missbruksrelaterade brott.

Den fjärde betraktas dock mest bara som en ”stillsam småtjuv”.

I dag ställs alltså kvartetten inför häktningsdomstolen i Karlskrona.

Förutom för klädkuppen och biltillgreppet misstänks åtminstone någon av männen för tidigare tillgrepp av Oplar och Saabar i Karlskrona under hösten – och någon av dem även för en rad småinbrott på bl a Trossö under förvintern.

I samband med att den nu aktuella Opeln stals på lasarettsområdet i tisdags eftermiddags gjordes också ett försök att stjäla en intillstående bil; troligen även det av någon av de fyra.

Det hade tidigare under dagen även gjorts försök att tjuvkoppla en Opel på Arklimästaregatan.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons