Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kurdisk förening ställer in festligheter: ”Känns tråkigt”

Kurdiska demokratiska föreningen tvingas nu ställa in två större planerade festligheter i länet på grund av coronaviruset.
Karlskrona • Publicerad 2 april 2020
Föreningens ordförande Ato Dakhell, näst längst till höger tillsammans med Zakvan Mohammad, Renas Afrin och Serbist Said.
Föreningens ordförande Ato Dakhell, näst längst till höger tillsammans med Zakvan Mohammad, Renas Afrin och Serbist Said.Foto: Privat

Under april månad planerade den kurdiska föreningen för en lokal fest i bostadsområdet Marieberg, som en slags uppstart för kurder i Karlskrona.

Därefter var tanken att den 14 april fira högtiden ”Charshama Nisanie” i Bellevueparken i Karlshamn där man räknade med uppemot 500 personer, både kurder från hela länet och inbjudna svenskar.

– Det finns jättemånga kurder i Blekinge, från Sölvesborg till Karlskrona. Tanken var att samla alla så att man lär känna varandra, känns tråkigt att vi nu måste ställa in, säger Ato Dakheel, föreningens ordförande.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons