1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Loppis via gps – en succé: ”Väldigt smidigt”

Dags för hemmaloppis – och med hjälp av Facebook och kartnålar på Google Maps hoppas Lyckebyborna på invasion av loppissugna blekingar.
Lyckebybon Therese Byheden är en av initiativtagarna till hemmaloppis som arrangeras i Lyckeby den 21 september.
Foto: Privat/Google Maps

I fjol under premiäråret hade man 45 stycken adresser med säljare – och efter Lyckebybon Therese Byhedens idé kör man nu igen, den 21 september.

När Sydöstran når henne 1,5 vecka före årets hemmaloppis har hon kunnat räkna in 35 säljare och nu ligger man i för att sprida ordet via Facebook, och lappar i området på gammalt hederligt vis.

– Det brukar alltid droppa in mer säljare på slutet så jag hoppas på något liknande i år. Förra året var det många som också bara satte ut sina grejer vid staketet, säger Therese apropå den karta som man uppdaterar hela tiden när anmälningarna strömmar in.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Hur kom du på det här med hemmaloppis?

– Det började med att jag kände att vår familj behövde bli av med grejer. Jag hade hört att andra gjorde det här, ett smart sätt att bara ställa ut det på uppfarten. Man slipper att åka iväg med det vilket är väldigt smidigt, säger hon.

Länk till kartan med alla loppisar hittar du HÄR!

I år har säljarna också möjligheten att skänka en del eller allt av intäkterna till projektet ”Karlskrona för Colombias barn” som samlar in pengar för ett skolbygge i regnskogen.

– Vill man göra det så är det jätteroligt, vi hoppas få in en del pengar där.

Therese Byheden berättar om ett Lyckeby som levde upp rejält förra året – nu hoppas på något liknade lördagen den 21 september.

– Alla hjälps åt att sprida det här via Facebook. Förra året var det väldigt trevligt, vi hade vi ett fantastiskt väder och det var folk ute på gatorna överallt och man pratade med såna man aldrig pratar med annars.

Är du en loppisräv själv?

– Ja, jag tycker det är kul även om jag kanske inte gör det varje helg. Det jag brukar köpa är porslin, det har jag alldeles för mycket av i skåpen. Min man blir helt galen på mig, skrattar hon.

Läs mer

Karlskrona

Anmälan om våld mot tjänsteman

Ramlade omkull och slog i höften.

Karlskrona

Ringde på mannens dörr en gång i timmen

Kvinna anmäld för ofredande.

Blåljus

Fick pistolattrapp riktad mot sig

Man gripen för grovt olaga hot.

Karlskrona

Wingårdhs inlägg: Hyllar sitt omdiskuterade bygge

Tv-kändisen och arkitekten gillar vad han ser växa fram i Karlskrona: ”Framtiden är här”.

Coronavirus

Nya fall av corona - så ser det ut i din kommun

Region Blekinge har presenterat ny statistik

Misstänkt kidnappning

Åklagaren: ”Jag kommer begära förlängd åtalstid”

Två unga män sitter häktade misstänkta för människorov av 57-åring.