Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lugnt firande i Karlskrona

KARLSKRONA · Midsommarfirandet var exeptionellt lugnt i Karlskrona. Polisen omhändertog endast två berusade personer i hela länet. Inte ens på öarna, där det brukar samlas mycket ungdomar, var det stökigt.
Karlskrona • Publicerad 25 juni 2001

Det var Inte bara midsommarafton som var lugn. Hela helgen avlöpte utan några större problem enligt vakthavande på polisen, Anders Jonasson. Några få tillbud var det enda som störde årets längsta dag med tillhörande söndagar.

> Kraschad framruta och stöld

Annons

En Ford Mondeo fick sin framruta inslagen.

Händelsen inträffade på midsommaraftons dag då bilen stod parkerad på Östra Vittusgatan. Något senare blev Hemslöjden i Karlskrona bestulna på 5 500 kronor.

Det var ett par med utländsk härkomst som låtsades vara intresserade av att bl a köpa garn. Eftersom garnavdelningen ligger så att biträdet inte har uppsyn över kassan, kunde mannen ta pengarna utan att bli upptäckt. Något senare larmade biträde polisen.

Anders Jonasson säger att detta tillvägagångssätt är vanligt, men att gärningsmännen i detta fall är okända.

> Stöldgods påträffad i dike

En stulen bil påträffades i diket på Sturkö. Ägaren till bilen hade lämnat bilen olåst med nycklarna i framsätet. När bilen påträffades var den fortfarande olåst, men av gärningsman och nycklar syntes inte ett spår.

> Misshandel i Galgamarken

En man på Valhallavägen blev under midsommardagens morgontimmar anmäld av sin sambo. Den 51-årige mannen, som var påverkad, greps på platsen.

35-åriga sambon hade märken på halsen efter stryptag och berättade att mannen hotat henne till livet.

Mannen sitter kvar i häktet, anhållen skäligen misstänkt för misshandel och olaga hot.

Trafiken flöt på bra under hela helgen.

Frida Thorson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons