Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misstänkt coronasmittade transporteras på däck

Personer som behöver transporteras med Sjöräddningens båtar kommer fortsättningsvis att fraktas på däck. De nya riktlinjerna har skapats för att skydda Sjöräddningens personal från att smittas av covid-19.
BLEKINGE • Publicerad 8 april 2020
Sjöräddningens nya båt
Sjöräddningens nya båtFoto: Maths Olsson

För att skydda Sjöräddningens personal får misstänkt coronasmittade inte längre transporteras inne i båten. I stället kommer de att få åka med på båtarnas däck.

Det är Sveriges radio Blekinge som var först med att berätta om de nya riktlinjerna. Öbor som behöver transport med Sjöräddningen, samtidigt som de visar symptom på covid-19, kommer fortsättningsvis att spännas fast på en ryggbräda som i sin tur fästs fast på akterdäck.

Annons

– Misstänkt eller konstaterad corona transporteras på akterdäck bakom styrhytten där det är lä, sen får man svepa in patienten i filtar och skydda den, säger Rolf Svensson är ansvarig för Sjöräddningsstationen på Hasslö till Sveriges radio Blekinge.

Stefan Österström, Region Blekinges säkerhetschef, ser gärna en annan lösning.

– Det är inte optimalt att behandla eller transportera patienter utomhus. Nu tittar vi på hur vi kan göra det här tillsammans med Sjöräddningssällskapet och med andra aktörer i närområdet, säger han till Sveriges radio Blekinge.

Fredrik SwenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons