Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Movearund i konkurs

KARLSKRONA Även de sista resterna av moveAround i Sverige, moveAround Holding AB på Campus Gräsvik i Karlskrona, har nu försatts i konkurs på ägarens egen begäran – och med sju anställda kvar i rörelsen.
Karlskrona • Publicerad 14 mars 2001

Bolaget har visserligen haft sitt säte i Stockholm, men den enda verksamhet som bedrivits sedan den stora kraschen i november i fjol, den första stora IT-konkursen i Karlskrona, har bedrivits i Karlskrona.

Tillgångarna i moveAround Holding AB har beräknats till cirka 1,7 miljoner kronor, och skulderna till uppemot 2,7 miljoner.

Annons

Två av de sju anställda hade redan tidigare sagts upp till mars månads utgång.

moveAround startade för snart två år sedan och var inriktat på tjänster och skräddarsydda lösningar för mobilt internet, en idé som inte alls utvecklade sig som bolaget hoppats. Vid kraschen i november hade företaget 86 anställda och förhandlingar pågick om att ta över Svensk Metallkonsts lokaler på Saltö.

Till konkursförvaltare har tingsrätten i Karlskrona utsett advokaten Lars Werner.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons