Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny serviceförvaltning dödförklarad

Mullret i kommunhuset hade effekt – kommunchefen lägger förslag i augusti
KARSLKRONA Mullret i kommunhuset hade effekt. Förslaget att inrätta en ny serviceförvaltning är i princip redan dödförklarad.
Kommunchefen Lisbeth Sager får uppdraget att i sommar samla förvaltningscheferna i kommunhuset till ett gemensamt förslag.
Kommunalrådet tillika genomförandegruppens ordförande Björn Fries, s, är öppen för alla ideer.
Karlskrona • Publicerad 20 juni 2001

– Det vore dumt att driva förslaget om en serviceförvaltning vidare om personal och chefer i kommunhuset gör tummen ner, säger Björn Fries.

Man vinner inga val på att ta konflikt om den inre byråkratin i kommunhuset.

Annons

> Effektivare

Men fortfarande ligger kommunfullmäktiges uppdrag fast. Den centrala kommunala förvaltningen måste bli mer effektiv och mindre sårbar.

– 1 augusti ska jag ha ett förslag som alla står bakom bland förvaltningscheferna. Vad det förslaget kan tänkas innehålla vet jag inte idag, säger Björn Fries.

Både han och övriga kommunledningen har tagit intryck av den starka kritiken innifrån kommunhuset Ruthensparre.

Ett förslag har handlat om att bilda ”öar” med tjänstemän från olika kontor som stöttar varandra vid arbetstoppar och hög frånvaro.

> Seger

En av genomförandegruppens borgerliga ledamöter, Kent Lewén, fp, hälsar dödförklaringen av serviceförvaltningen med tillfredsställelse.

– Det här en seger för förnuftet. Det går inte att genomdriva förslag mot personalen. Vi ska hitta andra lösningar för att minska sårbarheten, säger Kent Lewén, fp.

Även om Björn Fries håller dörren öppen för olika alternativ slår Kent Lewén fast att hans funderingar att bilda nätverk över förvaltningsgränserna är enda alternativet.

– Hade jag och andra i fullmäktige förstått från början vad en serviceförvaltning betyder hade förslaget aldrig kommit så här långt, säger Kent Lewén.

Hans Bülow
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons