Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya hyresgäster i Metallkonst lokaler

KARLSKRONA Svensk Metallkonsts gamla lokaler på Saltö har fått nya hyresgäster efter konkursade Movearound. Det är IT-företaget Telelogic som tecknat ett flerårigt hyresavtal med Svensk Metallkonsts ägare Lars Erik Asp.
Samtidigt står det klart att Svensk Metallkonst åter öppnar butik på Saltö - en del av det som är företagets produktionslokaler.
Karlskrona • Publicerad 17 mars 2001

Det var i höstas som Movearound tecknade kontrakt om att hyra Metallskonsts butiks- och utställningslokaler på Saltö. Metallkonst flyttade till en lokal på Trossö som ett led i att försöka få ner företagets kostnader. Dataföretaget hann dock inte flytta in förrän IT-kraschen slog till mot det och Movearound tvingades till först kraftiga nedskärningar och sedan konkurs.

I det läget riskerade Lars Erik Asp att åter sitta med tunga kostnader för storbygget på Saltö. Telelogic som jagade lokaler för etablering i Karlskrona löste problemet. Förhandlingarna som nu är avslutade innebär att Telelogic hyr lokalerna. Telelogic är idag knappt 15 anställda i Karlskrona och räknar med att växa med några 10-tal de närmaste åren.

Annons

> Metallkonst till Saltö

Svensk Metallkonst kommer också att återvända till Saltö. Nya butiks- och utställningsloklaer håller på att ställas i ordning i en del av industrifastigheten intill det nya bygge som hyrs ut till Telelogic.

Det är den fastighet där Metallkonst haft sin produktion. Nu kommer 400 kvadratmeter att göras i ordning till butik och utställningshall.

– Vi kommer att ha kvar affären på Borgmästargatan, berättar Lars Erik Asp. På Saltö får vi nu allt under ett tak, produktion, administration, butik, servering och utställning. Eftersom allt är i ett plan blir det också mer lättillgängligt.

– Det här gör att vi kan ta emot bussresenärer liksom tidigare. Vi har märkt ett starkt tryck från den sidan. Vi kommer också att ha kvar sjöbodarna nere vid bryggan med olika aktiviteter.

Svensk Metallkonst är kraftigt bantad i sin nya version. personalen har halverats och Lars Erik Asp är förtröstansfull.

– Nu finns det anledning att se ljust på framtiden.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons