Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya p-regler drabbar handikappade

KARSLKRONA Reglerna för gratis parkeringstillstånd åt handikappade i Karlskrona och hela EU ska bli rättvisare och rimligare.
Tekniska nämndens ordförande Percy Blom, s, med stöd av omsorgsnämndens andre vice ordförande, Kent Lewén, fp kallar till ett stormöte om saken den fjärde april.
Karlskrona • Publicerad 15 mars 2001

Folk från vägverket, länsstyrelsen, handikapporganisationer, politiker och tjänsteman möter varandra för att ta fram bättre tillämpningsregler för rätten till fri handikapparkering.

Sedan april ifjol gäller nya och strängare regler för att åtnjuta de eftertraktade p-tillstånden.

Annons

40 personer har fått avslag på sina överklaganden att dra in p-tillstånden. Det finns 1 600 p-tillstånd åt rörelsehindrade i kommunen.

> Arga brev

Brev och e-post skickas in till kommunen med arga kommentarer från handikappade som inte fått förlängt parkeringstillstånd.

Tidigare har det räckt med ett läkarintyg för att parkera fritt på handikapparkering.

I ett ärende har en rullstolsburen sökande nekats tillstånd eftersom hon inte är dement.

– Det är ett bekymmer att tolka reglerna. Varje ansökan bör prövas individuellt. En rad personer har drabbats, säger Kent Lewén som skrivit en interpellation till tekniska nämndens ordförande Percy Blom, s.

Han har svarat med att kalla till seminarium och låter John-Erik Danerklint, ordförande i trafikutskotett lägga förslag om tillämpningsregler senare i år.

Politikerna är angelägna att inte göra partipolitik av p-tillstånden.

Hans Bülow
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons