Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nydöpt och tagen av stundens allvar

Handlaren i byn blev årets profil för att han satt liv i centrum.
Karlskrona • Publicerad 27 maj 2013
nydöpt. ? Spännande, tyckte Robin som njöt av tårta sedan han blivit döpt och upptagen i svenska kyrkan.
nydöpt. ? Spännande, tyckte Robin som njöt av tårta sedan han blivit döpt och upptagen i svenska kyrkan.Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN
Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN

På Jämjödagen i lördags hyllades den lokala ICA-handlaren Stefan Lundin med det prestigefyllda priset ”Årets Jämjöprofil”. Framröstad av Jämjös utvecklingsgrupp vars ordförande Rickard Resebo utvecklade varför han är en värdig pristagare.

– Det är en man som sprudlar av idéer. Sedan han tog över affären har hela Jämjö torg fått ett lyft.

Annons

Pristagaren själv fanns inte på plats för att ta emot blommor och diplom eftersom han är på en semesterresa utan en av hans anställda framförde hans tack för utmärkelsen.

Korandet av Jämjöprofilen är en av höjdpunkterna under Jämjödagen som får ett allt bredare program för varje år och är en säker publikmagnet i östra kommundelen. Här bjudes det mesta från veteranbilsrally, utställning om Masten och loppmarknad till dockteater, tipsrunda och hantverksförsäljning.

Nytt för i år var drop-in-dop i kyrkan. Ett par som tog chansen var Jörgen Sjöholm och Lisbeth Lindell vars 10-årige son inte var döpt – fram till igår.

– Det har inte blivit av helt enkelt. Vi har tänkt att göra slag i saken många gånger men det har alltid kommit något emellan. Jag har haft lite dåligt samvete för det så när chansen nu kom så tog vi den

Föremålet för uppmärksamheten , 10-årige Robin, tyckte det hela var spännande och känslosamt. Det tyckte också pappa Jörgen som efter ceremonin förklarade för prästen Anne Gräns.

– Det kändes riktigt högtidligt. Jag hade svårt att hålla tårarna borta.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons