Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt IT-företag öppnar mitt i krisen

KARLSKRONA IT-staden Karlskrona har nått den punkt där ansamlingen av IT-företag i sig lockar nya företag till kommunen. Det senaste exemplet är Meridium som igår slog upp portarna till sina lokaler på Gräsvik.
Karlskrona • Publicerad 23 mars 2001

– Vi etablerar oss inte i Karlskrona för att vi har stora viktiga kunder här utan för den kompetens som samlats i regionen, säger Mattias Liedholm som är chef för Karlskronakontoret.

Än så länge består personalstyrklan bara av honom och den tekniskt ansvarige Tomas Letterkrantz. Men det skall bli fler.

Annons

– Tillväxt är inget självändamål. Vi kommer att växa i den takt vi får tag på den kompetens vi efterfrågar. Målet är att vara ett 20-tal i Karlskrona vid årsskiftet.

Meridium startades ursprungligen 1996 i Kalmar och finns i idag förutom i Kalmar även i Stockholm och Göteborg, där också huvudkontoret ligger. Företaget är ett konsultföretag som jobbar med utveckling av IT-lösningar för företags affärsverksamhet. Några känningar av det spruckna IT-bubblan har Meridium inte märkt enligt Mattias Liedholm.

– Vi gör inga egna utvecklingsprojekt. Vi jobbar bara med saker som kunder har beställt.

– Vi ligger kompetensmässigt långt framme. 75 procent av de anställda har lägst civilingenjörsexamen, säger Mattias Liedholm.

Idag har Meridium 100 anställda efter en snabb tillväxt förra året då personalstyrkan fördubblades.

– Företaget ägs också till 100 procent av de anställda. Vi har inget riskkapital bakom oss utan utvecklas i den takt marknaden tillåter. Förra året var omsättningen 55 miljoner och på det redovisade föäretaget 10 procents vinst.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons